O mně Aneb jak vše začalo

Psát něco o sobě…, no, přiznejme si, koho by to zajímalo... :) Tak alespoň “pár slov” o tom, jak tento můj projekt začal...

Začalo to tak, že jsem čekala prcka, vypadala jako pátrací balón a díky omezenému pohybu (přeci jen pátrací balón se nedostane všude a je dost neohrabaný) jsem se ocitala více doma. No a co dělat, že? 

A už to jelo... projíždění eshopů, hledání věcí, které "nutně potřebuji", nakupování… Jo a zde můj příběh začíná… Když jsem prckovi objednala krásného háčkovaného psa. 

Jenže pak se to trochu zvrhlo a každou druhou věc chtěla vyrábět sama, jelikož jsem najednou měla nezvykle moc času...

A tak se stalo, že mě zaujalo háčkování... Jako malá jsem háčkovala u babičky (když jsem zrovna nerozbíjela květináče, nebo neučila kočky cirkusové kousky - ano, kočky byly nadšené), takže háček mi nebyl úplně cizí. Pořídila jsem si potřebné věci a pustila se do toho... Postupně jsem s úžasem objevovala, co všechno jde uháčkovat... no, opravdu asi snad všechno, na co si vzpomenete. Navíc přesně víte, jak je daná věc vyrobená a hlavně z čeho. Jen jsem začala narážet na to, že to háčkování je opravdu časově náročné, což po porodu začnete docela pociťovat, že ten čas je trochu nedostatkovým zbožím a tak se zrodila myšlenka pořídit si šicí stroj...

Šicí stroje jsem vždy viděla jen z rychlíku, ale s mou povahou prostě musím všechno zkusit... Navíc, to jednoduché šití, kdy ušiji třeba jen sáček na dětskou chůvičku, aby byla pohromadě s kabelem, nebo na sešití roztržených kalhot, takovéhle šití prostě zvládnout musim... Ano, žádné větší šití v plánu nebylo... No, jenže jsem tomu také propadla. Nejlepší na tom je, že si můžete ušít co chcete, v barevných kombinacích jaké chcete a hlavně opět a zase ty materiály... Dají se sehnat krásné látky, které nejsou barvené někde kdoví kde, mají atesty pro malé děti a oblečení se nevytahá po prvním nošení.

Takže abych to shrnula (pro těch pár lidí, co dočetlo až sem, jestli se někdo takový vůbec najde), na své výtvory se snažim hledat a vybírat jen kvalitní materiály, které jsou nezávadné pro ty naše mrňavé poklady (ikdyž je v soukromí nazýváme malými satánky, apodobně), tak i kvalitní pro dospěláky, aby se jim dostalo do rukou něco, co vydrží a po měsíci z toho neni jen hadr na podlahu.